Americanii David și Louise Turpin, acuzați că și-au bătut și înfometat cei 13 copii pe care i-au ținut captivi în casă au pledat vineri vinovați la acuzațiile de tortură, abuz asupra copiilor și sechestru, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

David Turpin, 57 de ani, și soția sa, Louise Turpin, 50 de ani, care au fost judecați la Curtea Supremă din Riverside, au pledat vinovați ca parte a unei înțelegeri cu procurorii.

Aceștia se confruntă cu închisoarea pe viață, dacă nu le va fi permisă eliberarea condiționată după 25 de ani.

Un judecător trebuie să le decidă sentința care va fi impusă în cadrul unei audieri pe 19 aprilie.

”Acesta este cel mai grav caz de abuz asupra copilului din cariera mea de procuror”, a spus procurorul comitatului Riverside, Michael Hestrin.

Mike Hestrin a detaliat condițiile în care au trăit cei 13 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 30 de ani: erau bătuți în dese rânduri, aveau voie să facă duș o singură dată pe an, aveau voie să stea până la 05.00 dimineață pentru că apoi să doarmă în timpul zilei, nu aveau voie să se joace, dacă vreunul se spăla mai sus de încheietura mâinii era pedepsit deoarece se juca cu apa, aveau voie la o singură masă pe zi, dar părinții puneau uneori mâncare în locuri în care putea fi văzută dar nu atinsă, copiii nu au fost vreodată la medicul stomatolog și nu știau nici măcar ce înseamnă un polițist.

Potrivit poliției, una dintre fete, care avea 17 ani în 2018, a reușit să scape și a apelat numărul de urgență 911 de pe un telefon mobil găsit în casă.

Citește și: O noua casa a ororilor, gasita in California: 13 frati, cu varste de la 2 la 29 de ani, legati de parintii lor cu lanturi de pat, in intuneric si infometati