Departamentului american pentru Securitate Internă a creat o universitate falsă, Universitatea din Farmington, pentru a lansa o capacană și pentru a aresta studenții străini care încearcă să rămână pe teritoriul american în mod ilegal, relatează

logoul Universitatii false din FarmingtonFoto: Wikipedia

The Guardian.

Agenții Imigrație și Granițe din SUA (ICE) au lucrat sub acoperire pentru a atrage persoanele dornice să „recruteze contracost” studenți în mod ilegal, pentru a le permite acestora să rămână în SUA.

Guvernul american a listat Universitatea din Farmington ca o unitate în care studenții străini se pot înregistra. Președintele a trimis mailuri studenților descriind instituția sa ca pe o ”instituție acreditată la nivel național și autorizată să înregistreze studenți internaționali”.

O serie de documente dezvăluite luna trecută de o instanță judecătorească arată un plan al Departamentului american pentru Securitate Internă de a crea o universitate falsă, fără cursuri sau profesori, ci doar cu un personal format din agenți sub acoperire pentru a construi un dosar în care 161 de studenți străini au fost arestați.

”Acești studenți încearcă să își construiască o viață mai bună, nu sunt infractori”, a spus Amer Zahr, un profesor în drept la Universitatea Detroit-Mercy și purtător de cuvânt pentru Najlaa Krim Musarsa, unul dintre studenții arestați.

Musarsa, o femeie de 29 de ani din Palestina, a fost una dintre persoanele arestate fără proces pentru încălcarea legilor civile privind imigrarea. Alte opt persoane au fost acuzate că ar fi primit bani pentru că ar fi ajutat înregistrarea unor studenți din februarie 2017 până în ianuarie 2019.

Nu e prima oară când a fost creată o astfel de cursă. La fel ca acum, în 2016 a mai fost creat un colegiu fals, University of Northern New Jersey.