Bernie Sanders, senatorul independent din Vermont a cărui campanie prezidențială din 2016 a relansat mișcarea progresistă și a ajutat la redefinirea imaginii Partidului Democrat, a intrat în cursa pentru Casa Albă din 2020, relatează The Guardian.

Bernie SandersFoto: Agerpres/AP

Sanders, în vârstă de 77 de ani, crede că se poate impune în peisajul aglomerat și foarte divers al candidaților și crede că îl poate înfrânge pe Dondald Trump, despre care a spus marți că este ,,cel mai periculos președinte din istoria modernă a Americii.”

Niciun candidat nu va intra în cursa prezidențială cu la fel de multe avantaje ca Bernie Sanders, care a obținut 13 milioane de voturi la alegerile primare din 2016 și a strâns aproximativ 230 de milioane $ din donații modeste. Cea de-a doua cursă prezidențială la care va lua parte nu îl va mai prinde pe Sanders în poziția de figură politică relativ necunoscută, ci ca figură de top.

Până la acest moment, campania lui Sanders, anunțată marți noapte, a reușit să strângă suma de 4 milioane $ de la 150 000 de donatori din toate cele 50 de state americane. Suma medie a donațiilor este de 27$- o medie similară cu cea din campania sa revoluționară din 2016.