Coreea de Sud va permite importul de canabis pentru uz medicinal începând cu luna viitoare, transmit purtători de cuvânt ai Ministerului Sănătății. Această decizie face parte din eforturile de a furniza cât mai multe opțiuni de tratament pentru pacienții cu boli rare, transmite Yonhap, citat de Korea Bizwire.

CanabisFoto: MorgueFile.com

Ministerul Alimentației și a Controlului Medicamentelor susține că Adunarea Națională a adoptat o lege care va permite importul și exportul de doze non-halucinogenice de marijuana medicinală pentru pacienții care suferă de epilepsie sau de alte boli.

Legea va intra în vigoare de la 12 martie, spun oficialii.

Ministerul susține că pacienții care vor dori să urmeze un tratament pe bază de canabis vor fi nevoiți să aplice la Centrul pentru Medicamente Esențiale, o agenție guvernamentală care furnizează medicamente rare pacienților pe baza unei rețete de la medic.

Vor exista mai multe restricții pentru pacienții care vor urma astfel de tratamente: aceștia vor fi nevoiți să prezinte un document semnat de un medic care să confirme că nu mai există un tratament alternativ în țară.