George Mendonsa, marinarul care a sărutat o femeie în New York la anunțul sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, un sărut imortalizat într-o fotografie care a făcut înconjurul lumii, a murit la 95 de ani, a anunțat familia acestuia, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul a murit după ce a căzut în noaptea de sâmbătă spre duminică în Middletown, în nord-estul țării, unde locuia împreună cu soția sa, a declarat fiica sa, pentru ziarul local Providence Journal.

Greta Zimmer Friedman, femeia din centrul celebrei fotografii, a murit în 2016, la 92 de ani.

A trebuit așteptat anul 2012 și publicarea cărții "Sărutul marinarului: misterul din spatele fotografiei care a simbolizat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial" pentru a cunoaște identitatea celor doi protagoniști.

Sărutul din Times Square, surprins de fotograful Alfred Eisenstaedt în 14 august 1945, ziua anunțării capitulării Japoniei, a devenit simbolul sfârșitului conflictului.

Greta Zimmer Friedman, o asistentă dentară pe atunci în vârstă de 21 de ani, este sărutată de un marinar al US Navy, pe cea mai celebră arteră din Manhattan.

Contrar a ceea ce sugera fotografia, cei doi nu se cunoșteau înainte de acest moment.

"Nu sunt sigură că era într-adevăr un sărut (...) era doar cineva care sărbătorea" sfârșitul războiului, a povestit în 2005 Greta Friedman.

"Nu a fost un moment romantic. A fost doar un eveniment pentru a sărbători sfârșitul războiului", a explicat ea, adăugând că George Mendonsa nu a spus niciun cuvânt înainte de a se apleca spre ea.

"Nu am ales să fiu sărutată. Bărbatul a venit pur și simplu și m-a sărutat".