Venezuela a refuzat accesul în țară pentru un grup de deputați din Parlamentul European duminică, susținând că aceștia au venit la Caracas în mijlocul unei crize politice pentru ,,motive conspiraționiste”, relatează Euronews.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Parlamentul European s-a alăturat luna trecută valului de țări vestice care l-au recunoscut pe liderul opoziției, Juan Guaido, drept șef interimar al statului după ce președintele Nicolas Maduro a câștigat un al doilea mandat în urma ueni campanii electorale pe care criticii o denunță ca fiind nelegitimă.

Cei patru deputați din Partidul European al Oamenilor (EPP) au călătorit în Venezuela pentru a se întâlni cu Guaido, după cum precizează unul dintre ei într-un filmuleț postat pe rețelele de socializare.

,,Ne-au reținut pașapoartele, nu ne-au comunicat un potiv pentru expulzare”, spune Esteban Gonzalez Pons.

Ministrul de externe al Venezuelei, Jorge Arrenaza, a postat pe Twitter un mesaj în care spune că parlamentarii europeni au fost sfătuiți cu mai multe zile în urmă să nu călătorească în țara din America Latină deoarece nu li se va permite accesul.

Venezuela nu ,,va permite extremei dreapta din Europa să distrugă pacea și stabilitatea din țară cu o altă măsură nepoliticoasă și intervenționistă”, a scris acesta.