Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, aflat, joi, la sediul NATO din Bruxelles, a anunţat că, în cursul anului 2019, Alianţa îşi va spori prezenţa navală în Marea Neagră, anunță RBC citat de Rador.

Nave militare rusestiFoto: kremlin.ru

În plus, potrivit ministrului, "NATO solicită ferm ca Rusia să elibereze marinarii și navele ucrainene capturate de forţele speciale ruseşti" în Marea Azov, Alianța considerând că "libertatea de navigație pe baza dreptului internațional a fost încălcată de către Federația Rusă și reprezintă o amenințare la adresa securității întregii regiuni a Mării Azov şi a Mării Negre".

"Anul acesta, NATO îşi va spori prezența navală în Marea Neagră. În fiecare lună, vor avea loc activităţi derulate atât de grupurile permanente maritime ale NATO, cât şi de aliații cheie" - a detaliat Stepan Poltorak, ministrul apărării din Ucraina.

Poltorak a mai menţionat că aliații Ucrainei din cadrul NATO sunt pregătiți să consolideze sprijinul acordat armatei ucrainene și să ofere resurse pentru a întări capacitatea de apărare a țării. Este vorba, în mod special, de sprijin în ceea ce priveşte pregătirea militarilor și dezvoltarea infrastructurii militare ucrainene.