Heather Nauert, nominalizarea președintelui american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite la ONU, și-a retras candidatura citând motive personale, au transmis sâmbătă reprezentanții Departamentului de Stat din SUA, relatează BBC și Reuters, citează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nauert a fost purtător de cuvânt al Departamentului de Stat înainte ca Donald Trump să o aleagă pentru ocuparea postului de ambasador al Statelor Unite la ONU. Fosta jurnalistă a fost criticată în mai multe rânduri de membrii Partidului Democrat pentru lipsa de experiență în domeniul diplomatic.

„Ultimele două luni au fost solicitante pentru familia mea, așadar cel mai bun lucru de făcut pentru familia mea este să mă retrag”, a declarat Nauert.

Casa Albă nu a oferit informații despre persoana care va fi nominalizată după retragerea lui Heather Nauert.

Președintele american Donald Trump a anunțat în data de 7 decembrie că o va numi pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, în funcția de Ambasador al Statelor Unite la Organizația Națiunilor Unite.

Heather Nauert, în vârstă de 48 de ani, a preluat funcția de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat în aprilie 2017, fiind prima sa funcție guvernamentală.

Conform Bloomberg, prima publicație care a anunțat posibila numire în funcție, a transmis că Nauert ar fi o alegere „nefirească”, deoarece are puțină experiență în Guvern sau în politici străine.

Înainte de preluarea funcției de purtător de cuvânt, Nauert a fost corespondent și prezentator pentru postul american de televiziune Fox News, susținător al președintelui Donald Trump.

Nikki Haley, ambasadorul actual al Statelor Unite la Naţiunile Unite, a anunțat în luna octombrie că demisionează și că își va încheia activitatea pâna la sfârșitul anului. Aceasta a deținut funcția de ambasador de la începutul mandatului lui Donald Trump.