Poliția din Macedonia de Nord a efectuat vineri mai multe raiduri pentru a preveni un potențial atentat pus la cale de simpatizanți ai Stat Islamic, a anunțat Ministerul de Interne de la Skopje, precizând că operațiunea a fost inițiat după primirea unor informații de la o "țară parteneră", relatează Mediafax.

Macedonia filtreaza migrantii la frontieraFoto: Captura YouTube

Autoritățile din Macedonia de Nord nu au precizat despre ce "țară parteneră" este vorba, însă este de menționat că, în aceeași zi, Ambasada SUA de la Skopje a emis o avertizare pentru cetățenii americani care călătoresc în Macedonia de Nord, informează cotidianul The New York Times.

Ambasada avertiza asupra "unui risc sporit de atacuri teroriste inspirate de o ideologie extremistă, în Macedonia de Nord".

Autoritățile din Macedonia de Nord au anunțat că în urma operațiunii au fost confiscate obiecte despre care se crede că ar fi urmat să fie folosite într-un potențial atentat.

Majoritatea populației din fosta republică iugoslavă este creștin ortodoxă, însă aproximativ 35% dintre locuitori sunt musulmani.

Autoritățile de la Skopje estimează că până la 130 de cetățeni din Macedonia de Nord luptă sau au luptat în rândul unor grupări extremiste din Siria și Irak.