Un individ a deschis focul într-un depozit dinAurora, Illinois, vineri, omorând cinci persoane și rănind cinci polițiști înainte de a fi ucis, au anunțat oficiali locali citați de Reuters.

Aurora ILFoto: YouTube

UPDATE 03:13

Șeful poliției dinAurora, Kristen Ziman, a declarat că ucigașul, identificat drept Gary Martin, în vârstă de 45 de ani, a fost angajat la complexul industrial din Aurora, o suburbie din Far West Chicago, dar nu a motivat atacul.

Ziarul Chicago Sun-Times a relatat că o femeie care s-a identificat poliției cămama lui Martin a declarat autorităților că fiul său a fost concediat acum două săptămâni și a fost "stresat" înainte de schimbul de focuri de vineri.

"Astăzi este o zi tristă în orașul Aurora", a declarat primarul Richard Irvin reporterilor. Aurora este la aproximativ 40 de mile (65 km) vest de Chicago.

Ziman a declarat că poliția a primit maimulte apeluri de urgență de la depozite la orele 16:00, raportând schimbul de focuri. Primii ofițeri au sosit pe scenă patruminute mai târziu și doi dintre ei au fost răniți, a spus ea.

În total cinci ofițeri au fost răniți, a spus Ziman, înainte căucigașul să fie împușcat de către poliție. Un al șaselea ofițer a suferit o leziune la genunchi.

În interiorul clădirii, cinci civili au fost găsiți decedați. Nici unul dintre ei nu a fost identificat.

Cotidianul Aurora Daily Herald a relatat că un număr necunoscut de oameni, inclusiv ofițeri de poliție și civili, au fost împușcați în cursul incidentului armat, informează postul BBC News, citând autoritățile americane, conform Mediafax..

Autoritățile din Aurora, Illinois, au anunțat în jurul orei locale 15:00 (ora României, 23:00) că a fost reținut un suspect în acest caz, însă zona unde s-a produs incidentul este în continuare închisă publicului.

"Atacatorul nu mai este un pericol pentru această zonă", a anunțat ulterior poliția locală.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat că a oferit asistență poliției locale.

Cel puțin o persoană a decedat în urma atacului, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților locale.

Patru polițiști și "mai mulți" civili au fost împușcați, relatează postul CNN, citând oficiali locali și spitale.

John Probst, un martor ocular, a declarat că l-a văzut pe atacator, un coleg de muncă, alergând pe un culoar și având asupra lui un pistol echipat cu un sistem de ochire laser.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că președintele Donald Trump a fost informat în legătură cu acest incident și monitorizează situația.

Incidentul are loc la doar o zi după prima comemorare a masacrului de la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane au murit.