O femeie l-a pus la pământ pe președintele rus Vladimir Putin în timpul unui antrenament de judo, apoi ar fi încercat să "ascundă" fotografiile incidentului, relatează The Sun.

Putin din nou la pamantFoto: Captura YouTube

După ce câștigătoarea medaliei olimpice de bronz din 2016, Natalia Kuzyutina, în vârstă de 29 de ani, l-a puslapământ pe Vladimir Putin, acesta s-a ridicat și a sărutat-o pe cap.

Imaginile cu momentul încarePutinaterizează pe rogojinăîn timpul antrenamentului de la Sochi au întârziatsăapară, determinând mass-media ucraineană să tragă concluzia că este vorba de o acțiune de "acoperire" a echipelor ruse de propagandă.

Publicația ucraineană Obozrevatel a susținut: "Propaganda rusă nu a arătat momentul neplăcut pentru Putin".

În aceeași sesiune de antrenament - care a început laora 21, după o zi de discuții tensionate cu liderii Turciei și Iranului culminând într-un banchet de stat - Putin a fost rănit la un deget de la mâna dreaptă și a avut nevoie de prim ajutor, după cum se vede pe filmare.

Kuzyutina a dezvăluit cum l-a aruncat pe Putinpeste cap în timpul sesiunii de antrenament.

Ea a spus: "Mulțumim președintelui Putin că, după o asemenea negociere complexă la summit, a găsit timp pentru o pregătire intensă de calitate."

"M-am bucurat încă o dată să fiu partener de luptă al primului judoist al țării noastre!" a adăugatea.

Putin a spus după sesiune: "Este un fapt medical bine-cunoscut - nivelul de adrenalină crește într-o persoană care practică exerciții fizice, astfel încât starea ta de spirit se îmbunătățește și te uiți diferit lalumeadin jurul tău. Pot să spun că te ajută să revii cu picioarele pe pământ."

Ziarul Moskovsky Komsomolets a relatat: "Kuzyutina a fost multmai îndrăzneață decât colegii sportivi de sex masculin. A continuat să încerce și în cele din urmă, a reușit să îl arunce pe Vladimir Putinpeste cap. Acesta nu a fost supărat, dar i-a apreciat într-adevăr perseverența".

Un observator a spus: "Aceasta nu este primul sparring pe care președintele îl are cu ea, și o apreciază cu adevărat".

Rușii au primit asigurări că Putin s-a antrenat timp de o oră și a fost "în formă fizică foarte bună".

Rănirea lui Putin a avut loc în timpul antrenamentului cu campionul olimpic Beslan Mudranov, iar un medic s-a grăbit să-l bandajeze înainte de a continua, a explicat The Sun.

Probabil pentru a respinge orice acuzație de acoperire a momentului neplăcut pentru liderul de la Kremlin, la câteva ore dupărelatărilemai multor publicații britanice, a apărutși clipul video cu antrenamentul de judo pe Sputniknews, preluat de pe contul de Instagram al sportivei.