Statele Unite au mobilizat efective ale forţelor speciale în cadrul pregătirilor pentru lansarea unei intervenţii militare în Venezuela sub pretextul contracarării unei crize umanitare, acuză Administraţia din Cuba, care este un aliat al regimului de la Caracas, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În perioada 6-10 februarie, avioane militare de transport au zburat spre Aeroportul Rafael Miranda din Puerto Rico, spre Baza San Isidro din Republica Dominicană şi spre alte insule din Caraibe, probabil fără ca aceste naţiuni să aibă cunoştinţă. Aceste avioane au decolat din baze militare americane în care sunt militari ai forţelor speciale, folosiţi pentru acţiuni sub acoperire", a transmis joi seară Administraţia din Cuba, citată de Reuters.

Liderii de la Havana susţin că Washingtonul pregăteşte o intervenţie militară în Venezuela, sub pretextul contracarării unei crize umanitare.

Întrebat despre aceste acuzaţii, emisarul special american responsabil de Venezuela, Elliott Abrams, a declarat: "Este o nouă minciună".