Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, susține că liderii opoziției de la Caracas au "acționat împotriva intereselor poporului venezuelan și au cauzat pagube statului", informează Mediafax citând agenția de știri Tass.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Juan Guaido și suporterii săi vor fi mai devreme sau mai târziu aduși în fața justiției și vor fi trași la răspundere pentru încercarea de a prelua puterea", a declarat Maduro.

Liderul de la Caracas a adăugat că evenimentele din Venezuela au fost puse la cale de Statele Unite.

"Ei [liderii opoziției] sunt marionete care servesc administrația extremistă a lui Donald Trump, care vrea să colonizeze Venezuela", a mai spus Maduro.

"Așa-numita intervenție umanitară de care SUA vorbesc are drept scop să spună țara noastră și să confiște resursele naturale", a completat el.

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziției și şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.