Meghan Markle este "calomniată și urmărită" de tabloide la fel cum a fost prințesa Diana, avertizează actorul american George Clooney, un prieten apropiat al ducesei de Sussex și al soțului său, prințul Harry, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În momentul în care presa de scandal scrutează fiecare gest și acțiune ale ducesei, care este însărcinată, George Clooney a avertizat că istoria se poate repeta.

"Trebuie să o spun, o urmăresc pe Meghan Markle peste tot", a spus actorul, pentru revista australiană WHO.

"Iată o femeie însărcinată în șapte luni și ea este urmărită și calomniată și vânată așa cum a fost Diana și istoria se repetă. Știm cum s-a terminat", a adăugat el.

Urmărită de fotografii cu motociclete, prințesa Diana a murit în 31 august 1997 într-un accident de mașină în tunelul Alma, în Paris.

Presa britanică a primit inițial bine sosirea lui Meghan Markle în familia regală, marcată de o ceremonie de căsătorie demnă de basme, la castelul Windsor, și la care au participat și George Clooney și soția sa Amal.

Fosta actriță a fost lăudată pentru aerul de prospețime într-o instituție marcată de tradiții, dar acum prestația sa este pusă sub semnul întrebării din cauza unei serii de demisii în rândul personalului casei regale, până la punctul în care a fost supranumită "ducesa capricioasă" (Duchess Difficult).

Tabloidele se întrec cu poveștile despre familia americană a fostei actrițe. George Clooney a acuzat astfel publicarea unei scrisori adresate de Meghan Markle tatălui său.

"Nu am cuvinte să spun cât este de enervant să vezi că este publicată scrisoarea unei fiice către tatăl el", a spus el.