Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a condamnat agresarea unui cameraman al postului BBC în cursul unui miting în Texas al președintelui american, informează Mediafax citând cotidianul The Guardian.

Jeremy HuntFoto: Flickr/ Ted Eytan

"Nu este niciodată acceptabil când jurnaliștii și cameramanii sunt atacați doar pentru că își fac treaba", a declarat șeful diplomației britanice.

"Există o problemă mai amplă aici, anume că 80 de jurnaliști au fost uciși, anul trecut, în întreaga lume doar pentru că își făceau treaba", a mai afirmat Hunt, adăugând: "Suntem foarte îngrijorați în legătură cu acest lucru".

Postul BBC a relatat că un individ, care părea în stare de ebrietate, l-a împins și înjurat pe cameramanul Ron Skeans în cursul unui eveniment ce a avut loc luni seară la El Paso, Texas, în cele din urmă susținătorul președintelui Trump a fost imobilizat și dat afară de la miting.

Agresiunea a fost condamnată și de numeroase instituții media și organizații pentru drepturile omului, unele critici îndreptându-se și spre Donald Trump, care în repetate rânduri a afirmat despre jurnaliști că sunt "dușmanii poporului".