Presa rusă: America nu a răspuns la toate întrebările Rusiei cu privire la Tratatul INF

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 13 februarie 2019, 4:25 Actualitate | Internaţional


Racheta Tomahawk
Foto: Wikimedia Commons
Ministerul rus al Afacerilor Externe a precizat că afirmațiile potrivit cărora Statele Unite ale Americii ar fi răspuns la toate întrebările Federației Ruse, referitoare la Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune, nu corespund realității, potrivit TASS, citată de Rador.

După cum a comunicat MAE rus, "Washingtonul folosește interpretări necinstite și speculații deschise pentru a justifica decizia de retragere din Tratatul INF".

Declarațiile americanilor precum că Washingtonul a răspuns la toate întrebările argumentate ale Moscovei cu privire la Tratatul de eliminare a rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune nu corespund realității, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, difuzat luni, 11 februarie.

"Declarațiile reprezentanților americani, potrivit cărora Statele Unite ale Americii au răspuns în mod detaliat afirmațiilor rusești nu sunt adevărate", a afirmat ministerul.

Aici diplomații ruși au subliniat că Washingtonul folosește interpretări necinstite și speculații aberante pentru a justifica decizia de a se retrage din Tratatul INF. "Pe lângă încercările fără scrupule de a transfera întreaga responsabilitate Rusiei, se bagatelizează deliberat importanța și validitatea preocupărilor de mulți ani ale Rusiei cu privire la respectarea Tratatului INF chiar de către Washington, a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe. Mai mult decât atât, se generează informații false despre dezvoltarea și conținutul dialogului privind pretențiile invocate reciproc”.

Cei din Piața Smolensk au reamintit că Rusia a pus întrebări cu privire la rachetele-țintă ale americanilor, care încalcă Tratatul INF începând din anul 1999, referitor la încălcarea tratatului cu dronele începând cu anul 2000. Washingtonul a început să ridice pretenții față de Moscova pentru punerea în aplicare a tratatului abia din anul 2013. "De mai mulți ani, Rusia a demonstrat maximă răbdare, încercând să-i convingă pe americani să nu mai încalce atât de flagrant Tratatul INF", a continuat Ministerul Afacerilor Externe. "În același timp, argumentele prezentate deschis din punct de vedere tehnic au fost în sprijinul poziției lor, dar Washingtonul le-au respins pur și simplu".

Problema dronelor

Ministerul rus de Externe a subliniat faptul că unele drone americane se află în deplină concordanță cu definiția unei rachete de croazieră cu baza la sol în gama razelor de acțiune prevăzute de Tratatul INF.
"Nu există nicio referire la lansatoarele de rachete, lipsește orice referire la focoasele unice sau multiple în Tratatul INF. Astfel că tratatul este încălcat de orice dronă lansată de pe uscat, cu o rază de acțiune de la 500 până la 5500 de kilometric”, a precizat Ministerul de Externe al Rusiei. Acesta a subliniat, de asemenea, că încercările Statelor Unite ale Americii de a se referi la dezvoltarea dronelor de atac în Rusia sunt incontestabile. "Aceste sisteme ale clasei specificate, având o interdicție în cadrul Tratatului INF, în Rusia, spre deosebire de Statele Unite, nu sunt desfășurate", se spune în raport. "În ceea ce privește cercetarea, activitatea de cercetare și dezvoltare privind INF nu este interzisă".

Rachetele-țintă


Ministerul de Externe a indicat, de asemenea, că Moscova are toate motivele să presupună că, sub masca rachetelor-țintă, mijloacele interzise de Tratatul INF sunt de fapt testate. "Sub pretextul testării sistemului de avertizare împotriva apărării anti-rachetă, ele se lansează de la 500 la 5500 de kilometri, fără a fi distruse și cu un ciclu complet de zbor - de la lansare la încărcătura utilă, care include adesea focoase de manevră, blocuri cu ținte false, observă diplomații din Piața Smolensk - Astfel, sub masca țintelor pentru apărarea antirachetă din SUA, acestea creează rachete, cu o rază de zbor, caracteristici de viteză, sistem de control, parametri de greutate și mărime ale căror focoase sunt identice cu mijloacele care cad sub incidența Tratatului INF“.

După cum a subliniat diplomația rusă, Moscova nu poate accepta afirmațiile Washingtonului potrivit cărora rachetele țintă nu intră sub incidența Tratatului INF, deoarece nu sunt testate ca arme ofensive: "Lansarea rachetelor interceptoare, fără interceptare, este indiscutabilă separat de testarea vehiculelor de transport de arme".

Repararea infrastructurii pentru Tomahawk

Ministerul rus de Externe și-a reiterat îngrijorarea cu privire la desfășurarea la sol a lansatoarelor universale Mk-41, ca parte a complexurilor Aegis Ashore. "Ele staționează în Europa, aparent numai pentru rezolvarea misiunilor anti-rachetă", a subliniat ministerul. "Cu toate acestea, lansatoarele permit folosirea rachetelor de croazieră cu rază medie de acțiune Tomahawk și a altor arme ofensive de la sol.

Aici au subliniat de asemenea că, în conformitate cu Tratatul INF, Statele Unite ale Americii au lichidat la timpul lor sistemele de lansare pentru rachetele de croazieră din familia Tomahawk, dar asemenea arme au fost concepute din start în cadrul unui program unic ca o rachetă universală, cu diverse baze de lansare, și cu variante de lansare de pe nave și de pe uscat, variante tot Tomahawk care nu se deosebeau practic după exterior. "Acum, câteva decenii mai târziu, partea americană restaurează, de fapt, infrastructura pentru Tomahawk pe uscat", a continuat ministerul din Piața Smolensk. "Acest lucru este contrar Tratatului INF. Mutarea Mk-41 de pe nave pe uscat transferă cu siguranță aceste instalații în categoria lansatoarelor de rachete de croazieră“.

În plus, Ministerul de Externe a indicat că armata americană a recunoscut în repetate rânduri că versiunile terestre și maritime ale lansatoarelor Tomahawk sunt aproape identice. "Amenințarea pentru securitatea noastră este agravată de faptul că America a anunțat planurile de a recrea potențialul rachetelor de croazieră pe mare cu echipamente nucleare, pe care Tomahawk le poate transporta, așa cum s-a întâmplat înainte. Înseamnă că asemenea rachete cu încărcătură nucleară pot ajunge în viitor în complexurile de lansare Aegis Ashore, cum ar fi cele din România și Polonia”, arată Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

355 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    CINE-I MAI CREDE PE RUSI?!?!? (Miercuri, 13 februarie 2019, 8:58)

    rov [utilizator]

    Poate doar omuletii ...verzi.
    Macar daca ieseau si isi cereau scuze pentru avionul civil doborat de armata, mai aveau ceva de spus...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by