Olly Robbins, negociatorul-șef al Marii Britanii pentru Brexit, susține că parlamentarii britanici au de ales între acordul elaborat de Guvernul Theresa May sau o amânare a termenului ieşirii Regatul Unit din Blocul comunitar, informează postul ITV, citând o conversație privată, potrivit Mediafax.

BrexitFoto: PublicDomainPictures.net

ITV a relatat că un corespondent al postului l-a auzit pe Robbins, care este un funcționar public, nu om politic, vorbind cu colegii săi în barul unui hotel din Bruxelles.

Robbins a declarat că se așteaptă ca parlamentarii britanici să aibă de ales între opțiunea aprobării unui acord de Brexit revizuit sau o amânare semnificativă a termenului ieșirii din UE.

"Problema este dacă Bruxellesul va fi clar asupra condițiilor amânării", a mai declarat Robbins. "În cele din urmă, probabil că ne vor acorda o amânare", a adăugat oficialul britanic.

Potrivit ITV News, Robbins a fost de părere că temerile privind o amânarea pe termen lung a Brexit ar putea convinge parlamentarii britanici să se concentreze pe aprobarea acordului de ieșire din UE.

Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum de Bruxelles foarte improbabil din cauza opoziţiei cu care se confruntă Guvernul britanic în Camera Comunelor.

Liderii Uniunii Europene au semnalat în mai multe rânduri că Acordul Brexit - contestat de policieni de la Londra pentru că situaţia frontierei irlandeze ar risca să blocheze permanent Marea Britanie în uniunea vamală comunitară - nu va fi modificat sau reinterpretat. Theresa May vrea renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze.