Pentru a ieşi din impas, membrii executivului britanic au tot mai multe discuţii cu oficialii europeni. Ministrul britanic al afacerilor externe, Jeremy Hunt, a fost la Paris marţi pentru a aborda subiectul cu omologul lui Jean-Yves Le Drian, potrivit La Libre, citat de Rador.

Herman van RompuyFoto: Agerpres

Van Rompuy, omul situaţiei?

În acelaşi timp, ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, şi David Lidington, numărul 2 din guvern, merg la Strasbourg pentru a discuta cu deputaţii europeni. Stephen Barclay s-a întâlnit luni seara la Bruxelles cu negociatorul şef al UE, Michel Barnier, la o cină de lucru, pentru a încerca să găsească o soluţie.

David Lidington a avut, se pare, în capitala belgiană o întâlnire cu fostul preşedinte al Consiliului european, Herman Van Rompuy, potrivit Sky News. Conform media, dna May l-ar considera pe creştin-democratul belgian o personalitate în stare să apropie poziţiile britanice şi europene pentru ieşirea din impas.

Van Rompuy neagă că ar fi jucat un rol în Brexit. El a spus doar că a participat la discuţii cu oficiali britanici. Fostul preşedinte al Consiliului European ar putea totuşi avea un rol "de influenţare".