Echipele de negociatori democrați și republicani au anunțat luni seară că au ajuns la un acord de principiu privind finanțarea administrației federale și evitarea declanșării unui nou blocaj guvernamental parțial, informează Mediafax citând agenția The Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acordul de principiu a fost anunțat la capătul unor discuții intense, după ce congresmenii au reușit să depășească impasul creat de cererea democraților privind limitarea numărului de imigranți arestați de autoritățile federale.

Acordul trebuie să primească acum și sprijinul președintelui SUA, Donald Trump, al cărui consimțământ este necesar pentru a se evita declanșarea unei noi perioade de blocaj guvernamental parțial.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite au fost blocate anul acesta timp de 35 de zile, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite au fost afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.