Senatoarea democrată Amy Klobuchar din Minnesota a anunțat dumincă la o conferință din statul său de origine că va candida pentru funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, informează Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

,,Haideți să trecem râul diferențelor dintre noi și să mergem pe podul stabil al lucrurilor mai importante”, a spus Klobuchar la un eveniment în aer liber organizat în Minneapolis.

Simțul comunității ,,se deteriorează în națiune în acest moment, este afectat de natura meschină și viciată a politicii noastre”, a adăugat senatoarea.

Aceasta a adăugat că se va concentra pe ,,făcutul de lucruri” ca președinte.

,,Pentru prea mult timp liderii de la Washington au stat pe margine în vreme ce alții încercau să își dea seama ce trebuie să facem cu economia schimbătoare și cum ne va afecta aceasta viețile, ce să facem în privința naturii noilor tehnologii, a inegalității de venit, a trensiunilor politice și geografice, a schimbării climatice, a tumultului din lumea noastră”, a spus senatoarea mulțimii.

Klobuchar, în vârstă de 58 de ani, este ultima senatoare care s-a alăturat democraților care și-au propus să candideze pentru funcția de președinte SUA în încercarea de a-l depăși pe Donald Trump într-o viitoare cursă electorală.

Fostă procuroare, Klobuchar a câștigat pentru a treia oară mandatul în Senat.