Soțul de 97 de ani al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, prințul Philip, a renunțat din proprie inițiativă la permisul de conducere, anunța Palatul Buckingham, gestul venind după accidentul de luna trecută în care a fost implicat, transmite Reuters.

Printul PhilipFoto: Reuters

”După o atentă reflecție, Ducele de Edinburgh a luat decizia de a preda voluntar permisul său de conducere”, a spus Palatul Regal într-un comunicat.

Philip a scăpat fără răni după accidentul de pe 17 ianuarie, când Land Rover-ul pe care îl conducea s-a răsturant după o ciocire cu o altă mașină. Celălalt șofer, o femeie de 28 de ani, a suferit tăieturi la un genunchi, iar o pasageră de 45 de ani și-a rupt încheietura mâinii. La bord se afla și un bebeluș de 9 luni.

Martorii au spus că prințul a ieșit cu mașina dintr-un drum secundar înainte de accident, el sugerând ulterior, că lumina soarelui i-a afectat vederea la acel moment.

La două zile după accident, prințul Philip a fost văzut conducând fără centură, el primind un avertisment de la poliție din această cauză.