Opt opozante politice ale lui Daniel Ortega, președintele nicaraguan, au fost „bătute cu sălbaticie“ joi, în celula lor, de douăzeci de gardieni ai închisorii, au denunțat vineri organizațiile pentru drepturile omului citate de AFP.

Daniel OrtegaFoto: Captura YouTube

Gardienii au intrat „în celula prizonierelor politice“, cu intenția de a le extrage pe unele dintre ele pentru a le duce către „o locație necunoscută“, a declaratîntr-un comunicat Comitetului pentru eliberarea prizonierilor politici.

Aceste femei din închisoarea La Esperanza au fost "bătute sălbatic" și două dintre ele au fost luate. O a treia, Jerez Irlanda, pe care gardienii de asemenea au vrut să o extragă din celulă, „nu poate nici săse ridice din pat din cauza durerilor provocate de lovituri“, a spus aceeași sursă.

Deținutele au dreptul de a fi tratate cu demnitate, a declaratîntr-o conferință de presă Pablo Cuevas, consilier juridic al Comisiei permanente pentru Drepturile Omului (CPDO).

Autoritățile penitenciare nu au reacționat vineri după-amiază la aceste informații.

Organizațiile pentru drepturile omului au denunțat în octombrie anul trecut bătăile a 16 deținuți în celulele lor.

Începând cu luna aprilie 2018, violențele politice din Nicaragua au ucis cel puțin 325 de oameni în timp ce maimult de 750 de opozanți ai regimului lui Daniel Ortega, au fost închiși.