Reprezentantul Special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a purtat trei zile de discuții în Phenian pentru a pregăti summitul din 27-28 februarie între președintele Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un și intenționează să se întâlnească din nou cu omologul său înainte de summit, a declarat vineri Departamentul de Stat al SUA citat de Reuters.

Donald Trump si Kim Jong-unFoto: Captura BBC

Al doilea summit între preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, va avea loc la Hanoi, capitala Vietnamului, la 27 şi 28 februarie, a anunţat vineri liderul administraţiei de la Casa Albă într-un mesaj pe Twitter, transmite AFP.

"Sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu preşedintele Kim şi să facem să avanseze cauza păcii!", a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

Biegun s-a întâlnit cu Kim Hyok Chol de miercuri până vineri la Phenian și "a discutat înainte de întâlnirea președintelui Trump și a președintelui Kim, la summit-ul din Singapore, despre angajamentele de denuclearizare completă, transformarea relațiilor SUA-RPDC și construirea unei păci durabile în Peninsula Coreeană".

"Reprezentantul Special Biegun și Reprezentantul Special Kim au convenit să se întâlnească din nou înaintea celui de-al doilea summit al președintelui Trump cu președintele Kim", a adăugat acesta.