Tulsi Gabbard abia și-a anunțat candidatura pentru cursa electorală din 2020 și, cu toate acestea, deja a obținut sprijinul celor mai controversate entități politice, relatează The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

O analiză realizată de NBC News a avut în vedere reacția Rusiei la anunțul făcut de Gabbard pe postul CNN când ,,și-a apărat poziția în raport cu Rusia și cu întâlnirea cu președintele sirian Bashar Al-Assad din 2017 și -a atacat pe cei care au sugerat că ar fi un pion al Moscovei”.

Analiza s-a concentrat pe modalitatea în care discursul lui Gabbard s-a oglindit în presa din Rusia, cu precădere în presa în limba engleză. Tonul articolelor de presă analizat de jurnaliști este extrem de diferti de cel abordat în cazul lui Hillary Clinton, iar mai mulți experți care urmăresc operațiunile digitale ale Kremlinului susțin că pot fi văzute primele semne ale viitoarei campanii de sprijin pentru Gabbard.

Legislatoarea din Hawaii a fost lăudată și de David Duke, un naționalist alb foarte cunoscut în SUA, fost mare vrăjitor în Ku Klux Klan. Duke a postat un banner de susținere pentru Tulsi pe Twitter pe care scrie ,,Tulsi Gabbard președinte. În sfârșit un candidat care chiar va pune America pe primul loc, nu Israelul.”

Niciunul dintre aceste evenimente nu o leagă pe Gabbard de naționaliștii albi sau de adversarii străini: aceasta a denunțat în mod repetat amestecul Rusiei în campaniile electorale din SUA și a dezaprobat public suprematiștii albi și influența acestora în societatea americană din ziua de azi.