Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, pentru Agerpres, că informaţii despre Laura Codruţa Kovesi au ajuns deja la Parlamentul European şi la omologii săi, dar nu au fost transmise de el, asociaţiile profesionale ale magistraţilor fiind cele care ar fi "facilitat" comunicarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă le-a prezentat omologilor din statele membre decizia Curţii Constituţionale a României privind demiterea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi sau dacă şi-a schimbat părerea în această privinţă, în contextul apariţiei fostei şefe a DNA pe lista celor trei procurori care candidează pentru conducerea Parchetului European, Tudorel Toader a declarat că îşi menţine punctul de vedere.

"Nu mi-am schimbat şi, de regulă, eu când îmi exprim un punct de vedere, îl exprim documentat, ulterior rareori mi-l schimb. Comunicarea a fost facilitată de asociaţiile profesionale de magistraţi, care înţeleg că s-au adresat miniştrilor, sigur, de pe poziţii oarecum diferite. Din câte am aflat eu, informaţiile deja sunt circulate şi ajunse la miniştrii de justiţie, nu de la mine, ajunse la miniştrii de justiţie, ajunse chiar şi la Parlamentul European", a precizat ministrul Justiţiei, pentru AGERPRES.