Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a catalogat, joi, antisemitismul ca fiind „un virus care ne ucide”, subliniind că acesta ia o nouă formă în Europa, respectiv aceea a antisionimsului.

Frans TimmermansFoto: Captura Privesc.eu

Acesta a mai anunțat că își ia angajamentul de a venit cu propuneri concrete pentru combaterea antisemitismului și a formei sale mai noi, antisionismul, în Europa.

„Legile, drepturile sunt importante în respectarea statului de drept. Antisemitismul este un virus care ne ucide. Mă angajez să vin cu propuneri concrete pentru combaterea antisemitismului în Europa. Nu îmi imaginez Europa fără comunitatea evreiască. Există două tipuri antisemitismul și antisionism, forma mai recentă care duce la frica pe care o resimt mulți în Europa. La asta se gândesc unii pentru că le e teamă de viitorul în Europa. Să ne asigurăm că asta nu se va întâmpla”, a declarat prim-vicepreședintele CE în cadrul conferinței „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România la Bruxelles, potrivit Mediafax.