​Preşedintele SUA, Donald Trump, alocă o secțiune semnificatică a celui de-al doilea său discursul privind "Starea naţiunii" chestiunii imigrației ilegale și pledează cu patos pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, transmite Mediafax.

Trump, Starea NatiuniiFoto: Captura YouTube

O secțiune semnificativă a discursului său se referă la chestiunea imigrației ilegale și necesității construirii zidului la frontiera SUA cu Mexicul.

"Nicio chestiune nu ilustrează mai bine decalajul dintre clasa muncitoare americană și clasa politică a Americii decât imigrația ilegală. Politicienii bogați și donatorii militează pentru granițe deschise în timp ce își trăiesc viețile apărați de ziduri, porți și gardieni", afirmă Trump.

"Între timp, americanii din clasa muncitoare sunt lăsați să plătească prețul pentru migrația ilegală în masă - mai puține locuri de muncă, salarii mai mici, școli supraîncărcate și spitale care sunt atât de aglomerate încât nu poți intra, criminalitate sporită și o rețea de protecție socială epuizată", adaugă președintele SUA.

Trump imploră Congresul să acționeze în domeniul securității frontierei "din dragoste și devotament" pentru SUA și americani.

"Vreau ca oamenii să vină în țara noastră, în cel mai mare număr înregistrat vreodată, dar trebuie să vină în mod legal", pledează Trump.