Un fost deputat olandez, care a fost în trecut mâna dreaptă a politicianului islamofob Geert Wilders, a afirmat marți că s-a convertit la islam, o dezvăluire care a uimit Olanda, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Van Klaveren, 40 de ani, și-a schimbat convingerile în timp ce scria o care împotriva islamului și care s-a transformat în prezent într-o "refuzare a obiecțiilor pe care non-musulmanii le au" față de această religie, a explicat el pentru cotidianul NRC.

Timp de șapte ani, Joram van Klaveren a dus o luptă dură împotriva islamului în camera inferioară a Parlamentului olandez, în calitate de deputat din partea partidului lui Geert Wilders, PVV (Partidul pentru Libertate). PVV pleda pentru interzicerea totală a vălului islamic și a minaretelor.

Joram van Klaveren a terminat colaborarea cu Geert Wilders în 2014, după comentarii controversate ale liderului PVV care a promis într-un miting electoral "mai puțini marocani" în Olanda.

Wilders a fost declarat vinovat de discriminare în 2016.

Van Klaveren a înființat ulterior propriul partid anti-islam, "Pentru Olanda" (VNL), înainte de a se retrage din viața politică din cauza unui rezultat dezamăgitor la parlamentarele din 2017.