Cel puțin zece persoane, dintre care un copil, au murit, iar alte peste 30, inclusiv șase pompieri, au fost rănite, marți, într-un incendiu care a distrus un bloc cu opt etaje din sud-vestul Parisului. Poliția a reținut o femeie, aceasta fiind suspectată că ar fi provocat intenționat incendiul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția spune că a arestat o femeie de 40 de ani, care a locuit în clădire, fiind suspectată că a provocat incendiul, scrie Reuters.

”Această femeie a fost arestată în stradă imediat după incendiu și se află în custodia poliției”, a spus procurorul Remy Heitz, adăugând că aceasta are ”antecedente psihiatrice”, scrie AFP.

Potrivit unei surse din poliție, suspecta a fost arestată în timp ce se afla sub influența alcoolului și încerca să incendieze o mașină. O altă sursă spune că aceasta s-a certat cu un vecin pompier cu o seară înainte.

”Paris este în doliu în această dimineață”, a reacționat pe Twitter primarul Parisului, Anne Hidalgo.

A fost nevoie de cinci ore pentru ca incendiul să poată fi domolit și controlat.

Incediul s-a extins la întreg blocul construit în anii 1970, imediat după ora 0.00 GMT, forțând locatarii să urce pe acoperiș în încercarea de a scăpa de flăcări și de fum, potrivit BBC.

Un martor a spus pentru France Television că alarma de incendiu a pornit la 00.30, la puțin timp după miezul nopții și era fum peste tot.

”Locuiesc la etajul opt, ultimul etaj, așa că am încercat să scap trecând dintr-un balcon în altul și apoi ne-am îngrămădit într-un colț. Alți oameni au urcat până unde eram eu pentru a scăpa de flăcări”, a spus martorul, potrivit BBC.

Postul de radio Franceinfo a spus că un copil se află printre cei decedați, deși informația nu este confirmată oficial.

Aproximativ 250 de pompieri au fost trimiși la fața locului și i-au ajutat pe oameni să scape de pe acoperișuri.

”Când am ajuns, era o situație apocaliptică. Mulți oameni strigau după ajutor de la ferestre”, a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor.