Senatul SUA a votat luni un amendament prin care se opune retragerii trupelor americane din Siria şi Afganistan, în urma anunţului făcut de preşedintele Donald Trump care a solicitat retragerea militară din aceste două ţări, relatează Associated Press.

AfganistanFoto: Afganistan-defence.au.com

Senatul a votat cu 70-26 în favoarea unui amendament fără caracter obligatoriu, elaborat de liderul republican al majorității, Mitch McConnell.

Măsura a fost adoptată în contextul în care gruparea Stat islamic și militanții al-Qaida continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru Statele Unite și avertizează că "o retragere bruscă" a forțelor americane din aceste țări ar putea "permite terorismului să se regrupeze, să destabilizeze regiunile critice și să creeze viduri care ar putea fi ocupate de Iran sau Rusia", se precizează în rextul documentului.

Amendamentul lui McConnell, care nu este obligatoriu, va încuraja cooperarea dintre Casa Albă și Congres pentru a dezvolta strategii pe termen lung în ambele națiuni, "inclusiv o contabilizare minuțioasă a riscurilor de a ne retrage în grabă". (Mediafax)