Locuitorii orașului Hilgermissen din nordul Germaniei au respins propunerea de denumire a străzilor orașului. În ciuda confuziei create de sistemul de numerotare a străzilor folosit în prezent, mulți rezidenți consideră că sistemul actual funcționează mai bine, relatează DW.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locuitorii orașului Hilgermissen, un orășel aflat între Bremen și Hanovra, a respins propunerea autorităților de a introduce nume pentru străzi. 60% dintre cei 1 282 de votanți care au participat la referendumul organizat duminică au respins propunerea autorităților.

Prezența înregistrată la vot a fost de 69%.

Momentan, sutele de locuințe din Hilgermissen sunt numerotate, iar locuitorii folosesc numărul casei și numele orașului pe post de adresă poștală.

Consiliul local a aprobat anul trecut cu o majoritate de șapte voturi introducerea numelor de străzi pentru a diminua confuzia celor care sosesc în micul oraș.

Cei care au sprijinit introducerea numelor pentru străzi au susținut că lucrătorii poștali și companiile de curierat, dar și turiștii, întâmplină probleme atunci când încearcă să găsească o anumită adresă deoarece locuințele cu numere consecutive nu sunt întotdeauna foarte apropiate.

Cu toate acestea, locuitorii au mai respins un proiect similar în 2013 și au semnat o petiție prin care au contracarat planul autorităților locale.

Rezultatul referendumului are efect doi ani, timp în care Consiliul Local nu va putea acționa în această direcție.

În ciuda faptului că în Hilgermissen locuințele sunt doar numerotate, unele străzi sunt cunoscute localnicilor sub diverse denumiri care îi ajută pe aceștia să se orienteze mai ușor.