Controversata lege a statului New York privind avortul l-a convins probabil pe Papa Francisc să adreseze un apel public politicienilor din întreaga lume, scrie Il Giornale, citat de Rador.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Pontiful argentinian a fost întotdeauna foarte clar în ceea ce priveşte bioetica, comparând practicile de avort cu "ceea ce face mafia" şi chiar cu angajarea asasinilor plătiţi. Aşa cum recunosc şi adversarii săi doctrinari, Sfântul Părinte are o poziţie fermă împotriva avortului şi nu acceptă compromisuri pe această temă. Motiv pentru care a lansat un nou avertisment guvernanţilor, ''care nu ar trebui să se lase influențați de logici ce vizează succesul personal sau interesele imediate şi părtinitoare''.

Pe scurt, avortul nu poate fi în niciun caz echivalat cu un drept al omului. Din păcate, a adăugat episcopul Romei, interpretarea largă care tinde să recunoască avortul ca făcând parte din categoria drepturilor absolute, estedin păcate o viziune înrădăcinată şi larg răspândită".

În cursul dimineţii de sâmbătă, Papa Bergolio a însărcinat doi episcopi pentruZambia şi Coasta de Fildeş, iar în timpul audienţei pe care a acordat-o asociaţiei ''Il movimento per la Vita'', Pontiful a afirmat:"A stinge o viaţă în mod voluntar chiar în momentul în care aceasta înmugureşte - este, în orice caz, o trădare a vocaţiei noastre, precum şi a pactului care leagă generaţii între ele, acel pact care ne permite să privim înainte cu speranţă. Acolo unde există viaţă, există speranţă! Dacă dreptul la viaţă este încălcat încă de la început, atunci tot ceea ce rămâne este un calcul rece a ceea ce avem şi a ceea ce am putea dispune". Papa Francisc s-a poziţionat încă odată împotriva avortului.