Emmanuel Macron consideră că mass-media controlată de Vladimir Putin "sfătuieşte" și "orchestrează" extrema stângă și extrema dreaptă prezente în franciza "vestelor galbene", scrie ABC citat de Rador.

Manifestatie anti-Macron la ParisFoto: Captura YouTube

Macron crede că există patru mari familii de "veste galbene": cei care ocupă și demonstrează pașnic în centrele giratorii de pe mii de drumuri din Franța; cei care protestează în Paris și în orașele mari, în pace și liniște, și "vestele galbene" de extremă stângă şi de extremă dreaptă.

Într-un dialog "informal" cu diverse mass-media pariziene, Macron a "filtrat" ​​analiza personală a francizei vestelor galbene: el consideră că este necesar să asculte și să dialogheze cu familiile pașnice; crede că este indispensabil să denunțe extremiștii sfătuiți și îndemnați prin intermediul comunicării controlate de Putin, de la Moscova.

Citat de săptămânalul "Le Point", Macron afirmă: "Comunicarea oficială și tradițională este foarte puţin activă și puțin urmărită. Extremiștii sunt foarte activi. Și mijloacele lor de referință sunt media precum "Russia Today" sau Sputnik, controlate de Moscova. Este curios că mass-media urmărită cel mai mult de "vestele galbene" extremiste nu este cea franceză, ci 'Rusia Today' ".

Fără a-l menționa în mod explicit pe Vladimir Putin, Macron denunță foarte clar manipularea și orchestrarea francizei "vestelor galbene", provocând o confuzie foarte periculoasă pentru libertățile fundamentale ale democrației. Confuzie care începe cu manipularea informațiilor, pe care Macron o denunță astfel: "Autoritarii și iliberalii râd de problemele noastre. Cotidienele se limitează să urmărească ce spun lanțurile de informații permanente, care, frecvent, se limitează la urmărirea a ceea ce spun și manipulează rețelele sociale. Cineva care se află la frontiera tehnologică este Donald Trump și mass-media precum 'Russia Today' ".