Roger Stone îl avertizează pe preşedintele Donald Trump că ancheta consilierului special Robert Mueller pe tema Rusiei este "un glonţ care se îndreaptă în viteză spre capul lui", scrie Newsweek citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mueller l-a pus pe Stone sub acuzare, el fiind consultantul politic care s-a implicat în campania (electorală a) lui Trump din 2016 şi care este de multă vreme un asociat al preşedintelui. El a emis şapte capete de acuzare, printre care: obstrucţionare, declaraţii false şi influenţarea martorilor.

Stone se numără printre obiectivele principale ale anchetei lui Mueller din cauza aranjamentelor sale cu WikiLeaks, care, în timpul alegerilor prezidenţiale, a dezvăluit o serie de mesaje prin email ale Comitetului Naţional Democrat şi ale lui John Podesta, preşedintele campaniei lui Hillary Clinton, care fuseseră sustrase de hackerii ruşi.

"Nu eu sunt în discuţie. În discuţie e preşedintele", a declarat Stone marţi, când a fost prezent la emisiunea radiofonică Breitbart News Daily de la SiriusXM.

"Pentru el vin. E un naiv cel care nu vede asta. Pentru el vin, iar pe mine vor să mă scoată din drum pentru că eu mă voi declara împotriva acestui demers. Iar ei vor să mă reducă la tăcere pentru că eu văd totul în ansamblu. Trăiam în 1974. Lucram pentru Richard Nixon. Am văzut cum a fost dat el jos... A fost foarte, foarte asemănător. Preşedintele trebuie să se trezească. E un glonţ care se îndreaptă în viteză spre capul lui, nu spre capul meu. În comparaţie cu el, eu sunt doar o mică victimă colaterală".

Campania electorală a lui Trump din 2016 face obiectul unei anchete conduse de echipa lui Mueller pe tema unor legături suspecte cu agenţi ai guvernului rus. Trump rămâne în atenţie şi din cauza unor temeri legate de faptul că el ar fi încercat să obstrucţioneze justiţia perturbând ancheta în curs cu privire la Rusia.

Preşedintele neagă existenţa unor asemenea legături şi califică ancheta drept o "vânătoare de vrăjitoare" cu substrat politic.

Mueller a pus sub acuzare o serie de apropiaţi ai lui Trump, printre care se numără şi fostul său avocat, Michael Cohen, condamnat pentru că a minţit Congresul, pentru încălcarea regulamentului de finanţare a campaniilor electorale şi pentru fraudă.

Stone se declară nevinovat. Dar asociatul său, Jerome Corsi, un comentator conservator despre care Mueller afirmă că ar fi intermediat relaţiile lui Stone cu WikiLeaks, l-a avertizat să nu subestimeze probele apărute în cursul anchetei.

"Sunt extrem de meticuloşi. Au totul", a declarat Corsi miercuri, în emisiunea The Story a canalului de televiziune Fox News.

"Roger nu trebuie să subestimeze faptul că toate contactele pe care le-a avut - telefoane, email-uri, oameni cu care el s-a întâlnit personal - (se află în posesia lui Mueller). Resursele echipei lui Mueller sunt nesfârşite. Aşa că Roger trebuie să se arate foarte pregătit şi să înţeleagă că nu va putea să ocolească probele pe care sunt sigur că Mueller le are".

Totuşi, Stone l-a acuzat pe Corsi că e un mincinos, iar, miercuri, Larei Ingraham de la Fox News i-a spus: "Din nefericire pentru dl Corsi, dispun de nişte mesaje, emailuri şi de tot felul de date care demonstrează că el nu spune adevărul".