Franța îl va recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte interimar dacă Nicolas Maduro nu anunță până duminică seară organizarea unor alegeri prezidențiale, a declarat ministrul francez pentru afaceri europene, transmite Reuters.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

”Dacă, până la noapte, Maduro nu se angajează să organizeze alegeri prezidențiale, atunci Franța îl va considera pe Juan Guaido drept cel legitim să le organizeze și îl vom cosidera drept președinte interimar până au loc alegeri legitime în Venezuela, a declarat duminică, la televiziunea LCI, Nathalie Loiseau.

De asemenea, ea a respins propunerea lui Maduro de organizare de alegeri parlamentare anticipate, spunând că este vorba de ”o farsă”.

Zeci de mii de manifestanți au defilat sâmbătă în Caracas, unii pentru a-i cere lui Nicolas Maduro să renunțe la putere în favoarea președintelui autoproclamat Juan Guaido, iar alții pentru a celebra 20 de ani de la revoluția bolivariană și pentru a-și reafirma susținerea pentru Maduro.

Acesta s-a declarat favorabil organizării de alegeri legislative anticipate în cursul acestui an, în condițiile în care acestea sunt prevăzute să aibă loc în 2020, iar Parlamentul este în prezent controlat de opoziție.