Un meteorit a căzut vineri în Cuba, provocând o explozie puternică ce s-a auzit în mai multe localități din provincia Pinar del Rio (vest), a anunțat un membru al Institutului național de astronomie, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numeroși cubanezi au distribuit pe rețelele sociale imagini și înregistrări video cu căderea meteoritului, în jurul orei locale 14,00 (17,00 GMT). Ziariștii televiziunii locale Telepinar au publicat fotografii cu roci negre, de mărimea unui pumn, care au căzut asupra orașului turistic Viñales.

Surprinși, locuitorii au ieșit pe străzi, a povestit vicepreședintele consiliului de administrație al Vinales, Osmany Moseguí, care a menționat că nu s-au înregistrat persoane rănite.

"Au căzut pietre", a adăugat el, cea mai mare dintre ele - între "20 și de 30 centimetri" - "a lăsat urme la impact" pe un drum din oraș, potrivit sursei citate.

"Suntem în prezența unui meteorit format din roci, cu un aliaj de fier și nichel și conținând de asemenea o mare cantitate de silicat de magneziu", a precizat un specialist de la Institutul național de geofizică și astronomie, Efrén Jaimez Salgado, citat de Radio Guamá.