Președintele american Donald Trump a criticat-o din nou vineri pe Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților, în contextul disputei privind finanțarea construirii zidului de la frontiera cu Mexic, relatează Reuters citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flikr

„Cred că (Nancy Pelosi, n.red.) este ceva foarte rău pentru țara noastră”, a declarat președintele american într-un interviu pentru postul de televiziune CBS.

Președintele a numit-o pe Nancy Pelosi „foarte rigidă”, deoarece „încearcă să câștige o luptă politică” prin refuzul de finanțare a zidului.

Donald Trump consideră că zidul de la frontiera dintre Statele Unite și Mexic este necesar pentru oprirea imigrației ilegale și a traficului de droguri. Nancy Pelosi consideră dorința președintelui american scumpă, inutilă și imorală.

„Mai exact, ea își dorește frontiere deschise. Nu o deranjează traficul de carne vie, altfel nu ar face acest lucru”, a declarat Donald Trump.

Președintele american Donald Trump a transmis vineri că există „șanse mari” să declare stare de urgență pentru a obține banii pentru finanțarea zidului de la frontiera cu Mexic, acțiune care va sfida puterea Congresului american. Conform prevederilor din Constituția Statelor Unite, Congresul este responsabil de buget și de aprobarea cheltuielilor mari.