Administrația de la Moscova este pregătită să mențină un dialog cu Statele Unite în ceea ce privește Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat Maria Zakharova, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe, relatează agenția de presă RIA citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, Rusia își rezervă dreptul de a răspunde deciziei Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Statele Unite vor suspenda începând de sâmbătă obligaţiile asumate în cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, a anunţat vineri secretarul de Stat, Mike Pompeo.

"Încălcările comise de Rusia expun riscurilor milioane de europeni şi americani. Este datoria noastră să reacţionăm în mod adecvat", a declarat Mike Pompeo, citat de CNN.

La rândul său, preşedintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite "au respectat în totalitate Tratatul INF în ultimii 30 de ani". "Dar nu putem fi singura ţară care are obligaţii în virtutea acestui tratat", a transmis liderul de la Casa Albă.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat vineri seară că îşi rezervă dreptul de a lua măsurile adecvate ca reacţie la decizia Statelor Unite de suspendare a obligaţiilor asumate în cadrul Tratatului INF.

Moscova are la dispoziţie 180 de zile pentru a reveni la respectarea Tratatului INF, în caz contrar acordul va deveni nul.