​Autoritățile irlandeze au anunțat vineri seară că răspund unui incident armat în zona Ballymagroarty din orașul Londonderry, situat în nord-vestul provinciei britanice Irlanda de Nord, relatează Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Polițiștii se află la locul unui incident armat în zona Ballymagroarty din orașul Derry/Londonderry în această seară. Momentan nu putem oferi mai multe detalii”, au anunțat reprezentanții poliției prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Două persoane au fost rănite în două incidente armate separate, în zona Ballymagorarty din orașul Londonderry, conform BBC.

Serviciu de Ambulanță al Irlandei de Nord (NIAS) a fost chemat să intervină pentru primul incident, petrecut în jurul orei locale 20.00 (22.00, ora României). În timp ce se aflau la locul atacului, paramedicii au fost informați de un al doilea incident, petrecut la câteva străzi distanță.

Cele două persoane rănite au fost transportate la spitalul Altnagelvin și se află în stare stabilă.

Patru persoane au fost arestate în data de 20 ianuarie, în urma unui atac cu vehicul-capcană în orașul Londonderry. Nicio persoană nu a fost rănită, dar incidentul a subliniat amenințarea teroristă prezentă în oraș.