Președintele american Donald Trump a transmis vineri că există „șanse mari” să declare stare de urgență pentru a obține banii pentru finanțarea zidului de la frontiera cu Mexic, acțiune care va sfida puterea Congresului american, relatează Reuters citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flikr

În cadrul unui eveniment de la Casa Albă, Donald Trump a anunțat că dorește să declare starea de urgență, deoarece Democrații din Congres nu cooperează în vederea încheierii unui acord care să prevadă și finanțarea zidului.

„Nu ajungem nicăieri cu ei (Democrații, n.red.)”, a declarat președintele american, menționând că acțiunile democraților reprezintă „o obstrucționare imensă”. Reprezentanții Partidului Democrat consideră disputa cu Donald Trump un simplu dezacord în ceea ce privește politica imigrației.

„Cred că există șanse mari să fac asta”, a adăugat Trump, făcând referire la decretarea stării de urgență.

Conform prevederilor din Constituția Statelor Unite, Congresul este responsabil de buget și de aprobarea cheltuielilor mari.

Comentariile lui Donald Trump vin la o zi după ce Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, a declarat că sub nicio formă nu va aproba finanțarea zidului anul acesta.