Expertul bulgar în antiterorism Hristo Smolenov a declarat într-un interviu acordat postului de radio Focus că Occidentul doreşte să transforme Bulgaria într-un ghetou european, unde să transfere problemele nerezolvate ale politicii sale migraţioniste. El a adăugat că de multe ori, Bulgaria a avertizat societăţile europene cu vederi mai liberale faţă de fluxul de migranţi în legătură cu pericolul acestui tip de politică, potrivit Rador, care citează surse din presa bulgară.

Hristo SmolenovFoto: Wikipedia

"Amestecul de refugiaţi şi terorişti sub umbrela valului de migranţi pretins omogen din est a provocat deja prejudicii ireversibile Europei. Politica de migrație a cancelarului Angela Merkel necesită o critică fundamentală. Marea problemă a Germaniei este că pe teritoriul său există o masă compactă de oameni din civilizaţii diferite. Problema Bulgariei şi Europei este că se află strategic în cel mai important loc din actuala diviziune a traficului de fiinţe umane şi de droguri.

Europa este forţată în secolul 21 să renunţe la principiile sale civilizate în numele unei false moralităţi a corectitudinii politice. Totuşi, costurile acestui tip de politică occidentală sunt sacrificiile umane nevinovate, pentru că UE nu dispune de un mecanism de prevenire a problemei din est. Criza nesoluţionată prin metodele actuale are nevoie de un mecanism de schimbare civilizaţională a celor care nu pot fi integraţi în alt mod", a mai spus Hristo Smolenov.

Hristo Smolenov este un expert bulgar în știință, logică și antiterorism, născut în 1954 la Plovdiv, Bulgaria. În 2007 s-a descoperit ca a colaborat cu serviciile secrete comuniste. După ce a absolvit Universitatea de Stat din Moscova, a devenit profesor invitat la Universitatea din Montreal și la Universitatea Catolică din America din Washington. Este profesor asociat la Academia de Științe din Bulgaria.