Președintele autoproclamat al Venezuelei Juan Guaido a acuzat joi forțele de ordine de intimidări la adresa familiei sale și a avertizat că Nicolas Maduro va fi responsabil dacă i se „întâmplă ceva” copilului său de 20 de luni, scrie AFP.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

"FAES (forțele speciale) sunt la mine, întreabă unde este Fabiana (soția sa). Chiar în acest moment, dictatura crede că va reuși să ne intimideze", a declarat liderul opoziției, într-un discurs susținut la Caracas.

Juan Guaido a declarat că fiica sa de 20 de luni se află în locuință și a avertizat că forțele de ordine vor fi responsabile "dacă ceva se întâmplă bebelușului" său.

"De aici, merg la mine acasă", a mai spus liderul opoziției, în vârstă de 35 de ani, cerând diplomaților, deputaților și partizanilor săi care asistau la discurs să meargă cu el "pentru a vedea ce vrea FAES".

"Cei care încearcă să saboteze democrația și să se ia de Guaido vor suferi consecințele", avertizase miercuri John Bolton, consilierul pentru securitate națională al lui Donald Trump.

Juan Guaido s-a autoproclamat în 23 ianuarie șeful interimar al statului.