Uniunea Europeană a blocat rapid impulsul premierului britanic Theresa May de a redeschide negocierile asupra acordului de divorț. Astfel, UE refuzat ferm și clar redeschiderea discuțiilor și a avertizat riscul asupra riscurilor unei retrageri dezordonate în luna martie, relatează AFP.

Jean-Claude JunckerFoto: en.kremlin.ru

”Acordul de retragere rămâne cea mai bună singura înțelegere posibilă (...) Acordul de retragere nu va fi renegociat”, a spus miercuri după-amiază preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înainte de reuniunea în sesiunea plenară a Parlamentului Uniunii la Bruxelles.

Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, spune că rămâne încrezător cu privire la găsirea unei înțelegeri cu Anglia înainte de 29 martie. De asemenea, acesta a mai spus că Acordul de Brexit nu poate fi renegociat, în special cu privire la ”backstop”.

Votul dat marţi în parlamentul britanic ''a mărit riscul unei retrageri dezordonate'' a Regatului Unit din UE, a mai spus Juncker, estimând totodată că cele 27 de state ale UE trebuie să fie pregătite pentru ''toate scenariile, inclusiv pentru cel mai rău''.