Liderul socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, l-a acuzat miercuri pe președintele SUA, Donald Trump, că ar fi ordonat asasinarea sa, în timp ce miercuri sunt așteptate proteste, la apelul liderului opoziției, Juan Guaido, în încercarea de a câștiga sprijinul armatei, principalul susținător al președintelui, relatează Reuters.

Foto:

Lupta pentru controlul Venezuelei, care are cele mai mari rezerve de petrol, s-a intensificat cu noile sancțiuni americane.

Într-un interviu pentru agenția Ria, Maduro, 56 de ani, a spus că Trump a ordonat ”guvernului Columbiei și mafiei columbiene” să îi omoare.

Potrivit The Guardian, Maduro a susținut într-o înregistrare video de 4 minute că liderii imperiuui american au conspirat ”pentru a pune mâna pe petrol - așa cum au făcut-o în Irak și Libia”

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a cerut miercuri armatei să se mobilizeze și să unească în fața apelurilor la rebeliune lansate de Statele Unite și de oponentul său, Juan Guaido, autoproclamat președinte.

Supraveghind manevrele militare din Caracas, liderul socialist a acuzat că mai mulți soldați au dezertat și au devenit mercenari.

Maduro a mai spus că că este gata să convoace alegeri legislative anticipate, dar nu prezidențiale.

Citește și: Criza din Venezuela: Guaido face apel la proteste miercuri și sâmbătă, în încercarea de a câștiga sprijinul Armatei, esențial pentru schimbarea lui Maduro