Cooperarea Moscovei cu Phenianul este în conformitate cu rezoluția Națiunilor Unite și legislația Rusiei, a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Extern, relatează site-ul agenției Tass, citat de Mediafax.

Ofiteri nord-coreeni, gata de atac (Phenian, 29 martie)Foto: Agerpres

"Ne vom uita la un alt raport al The Washington Post. Dacă există loc pentru astfel de comentarii, vor exista astfel de comentarii", a declarat Riabkov, în contextul în care The Washington Post a relatat că Moscova a oferit Coreei de Nord o uzină nucleară.

"Din păcate, vedem o dorință din partea publicațiilor media, în special a celor din SUA, să portretizeze cooperarea noastră cu Coreea de Nord ca fiind ceva special și cer un studiu suplimentar și analize dacă există ''un buton dublu' acolo. Aceasta este o aplicare absolut greșită", a adăugat Riabkov.

În luna noiembrie, Administrația de la Moscova a cerut Consiliului de Securitate ONU să discute despre sancțiunile impuse Coreei de Nord.

Consiliul de Securitate ONU a stabilit în anul 2006 să impună o serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, în încercarea de a împiedica dezvoltarea programului balistic și nuclear al țării coreene.