Manfred Weber este favorit în preluarea funcției de președinte al Comisiei Europene. Conservatorul german a discutat cu jurnaliștii de la DW despre dezamăgirea sa față de răspunsul blocului comunitar la criza politică din Venezuela.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European a condamnat ieri răspunsul încet al Uniunii Europene la criza de putere din Venezuela într-un interviu acordat celor de la DW.

,,A fost o adevărată tragedie să văd că Europa nu a fost capabilă să acționeze într-o manieră rapidă și adecvată”, a spus Weber.

Weber, care este favorit în cursa pentru preluarea funcției de președinte al Comisiei Europene în mai, a susținut că UE ar trebui să reconsidere felul în care se votează cu privire la poziții față de politici externe.

În momentul de față, toate statele membre trebuie să fie de acord cu poziție adoptată de UE. Blocul ar trebui să adopte un sistem de vot majoritar, susține Weber.

,,Altminteri vor fi întotdeauna slabi și incapabili să livrăm”, a adăugat acesta.

Uniunea Europeană nu a făcut publică nicio declarație de susținere la adresa lui Nicolas Maduro sau a lui Juan Guaido.

În loc să facă acest lucru, UE a eliberat un comunicat prin care condamnă violența și cere ca noi alegeri să fie anunțate în următoarele zile.

Germania, Franța, Spania și Marea Britanie susțin că sunt gata să îl recunoască pe Guaido ca președinte interimar în cazul în care Maduro nu este de acord să organizeze alegeri până pe 3 februarie.