Aflat la jumătate de mandat şi la ieşirea dintr-un lung "shutdown", după care a fost forțat să bată în retragere cu proiectul său cu privire la construirea unui zid la graniţa cu Mexicul, președintele american Donald Trump se confruntă cu o serie de sondaje prea puţin flatante, potrivit Le Vif, citat de Rador.

Donald TrumpFoto: Flickr

Ultimul ca dată, realizat pentru ABC News/ "Washington Post" și făcut public luni, subliniază neîncrederea americanilor față de liderii lor politici, republicani și democrați. Dar această neîncredere este mult mai pronunțată în ceea ce-l privește pe preşedintele Donald Trump.

Aproape jumătate dintre americani (48%) nu au "deloc" încredere în el. Ca o comparație, această cifră este de 37% pentru Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei Reprezentanților.

De asemenea, cifrele nu sunt încurajatoare pentru fostul magnat imobiliar cu privire la percepția acțiunii sale în comparație cu așteptările pe care le aveau americanii de la el atunci când a ajuns la Casa Albă pe 20 ianuarie 2017.

Astfel, 50% dintre americani se aşteptau ca el să aibă rezultate bune în controlul deficitului, dar numai 33% cred că este eficient, un decalaj de 17 puncte. Referitor la sănătate, diferența este de 11 puncte. Dincolo de acțiunea sa la Casa Albă, americanii îl judecă sever pe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite: doar 32% dintre americani au o părere bună despre el ca persoană, cu două puncte mai jos decât în cazul lui Bill Clinton, care fusese puternic afectat de povestea cu Monica Lewinsky.