Statele Unite au certificat autoritatea liderului opoziției din Venezuela, Juan Guaido, de a controla anumite active de la Rezerva Federală din New York și din alte bănci americane, a anunțat Departamentul de Stat marți, potrivit Reuters.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Certificarea acordată vineri se aplică unor anumite active din conturi aparținând guvernului venezuelean sau băncii sale centrale. ”Această certificare va ajuta guvernul legitim al Venezuelei să țină în siguranță acele active, în beneficiul poporului venezuelean”, a declarat Robert Palladino, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Președintele autoproclamat al Venezuelei, Juan Guaido, a anunțat luni că preia controlul activelor Venezuelei din străinătate, pentru a evita ca actualul președinte, Nicolas Maduro, să le delapideze în cazul în care va părăsi puterea.

Administrația de la Washington a impus sancțiuni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA din Venezuela și a cerut armatei să accepte transferul pașnic de putere, a anunțat John Bolton, consilierul american pentru Securitate Naţională.

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, cu sprijinul SUA, a spus marți că a avut o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump, primul şef de stat care a recunoscut autoritatea sa.