Universitatea Duke și-a cerut scuze în mod public și a lansat o investigație internă după ce Megan Neely, profesoară la un program masteral de iostatistică și director de studii masterale, a trimis un email prin care le-a cerut studenților chinezi să folosească mai mult limba engleză în campus, informează The Guardian .

HotNews.roFoto: Hotnews

Un val de reacții de consternare a urmat momentului în care Neely a trimis mesajul prin care povestește cum doi profesori s-au plâns de faptul că studenții vorbesc foarte tare în limba chineză în spațiile comune. Neely a scris că ambii au fost dezamăgiți că studenții nu lucrează pentru a-și îmbunătăți limba engleza. Neely a avertizat studenții că ,,trebuie să fie conștienți de consecințele neintenționate atunci când aleg să vorbească în chineză în clădire”.

O petiție a cerut derularea unei investigații interne. Documentul a fost semnat de mai mult de 2 000 de studenți, alumni și profesori.

Ca urmare a scandalului izbucnit, Neely a demisionat din poziția de director al studiilor masterale.

36 de studenți din 55 înscriși la programul masteral de biostatistică de la Duke sunt din China.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!