Asociația Fulbright a premiat-o pe Angela Merkel pentru dedicarea de care a dat dovadă pentru asigurarea ,,cooperării internaționale și a păcii”. La ceremonia de acceptare a premiului, Merkel a spus că este important să luptăm împotriva ideologiilor naționaliste, transmite DW .

HotNews.roFoto: Hotnews

Cancelara Germaniei a primit prestigiosul Premiu Internațional Fulbright. Asociația susține că a selectat-o pe Merkel pentru a-i decerna premiul datorită ,,abilităților sale remarcabile și pline de compasiune de a fi lider” și pentru angajamentul puternic față de înțelegere reciprocă, cooperare internațională și menținerea păcii.

La ceremonia de decernare a premiului care a avut loc ieri la Berlin, Merkel a ținut să sublinieze importanța organizațiilor internaționale precum ONU, NATO și Organizația Mondială a Comerțului, mai ales în lumina faptului că acestea au apărut după ,,ororile celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Merkel a avertizat că împotriva excesivului de populism și naționalism, lansând un apel prin care îndeamnă la adoptarea unei atitudini critice față de ,,acest mod de a gândi”.

În încercarea de a oferi o alternativă, Merkel a spus că ,,patriotismul a însemnat întotdeauna pentru mine să mă gândesc la interesele naționale în acord cu interesele altora.”